Santa Pau oferirà subvencions als veïns que apostin per la transició energètica

L’aposta de diversos consistoris pel canvi cap a la transició energètica és present en la majoria de municipis de la Garrotxa, i l’últim en implementar una mesura per afavorir l’ús d’energies renovables entre els seus ciutadans ha estat Santa Pau. L’ajuntament pretén incentivar als particulars per sumar-se a aquesta aposta amb una partida de 10.000 euros que es destinarà a subvencionar les instal·lacions dels veïns i veïnes que ho sol·licitin.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: L’Ajuntament un cop tinguem fetes les bases el que farem serà publicar-les, la idea és fer un fulletó informatiu i passar-lo a cada vivenda del municipi i a les xarxes socials on intentarem deixar molt clar què s’ha de fer per acollir-se a aquesta línia de subvencions.

Les ajudes seran per a aquelles persones que instal·lin plaques solars a casa seva, aïllaments tèrmics o apostin per altres tipus d’energies que no siguin les convencionals.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: La idea és que s’hi puguin acollir actuacions ja fetes d’abans, perquè un dels punts que ja plantejàvem dins el nostre programa electoral, per tant mirarem si admetrem accions que s’hagin fet des de l’estiu de l’any passat fins el 31 de desembre.

Amb aquesta mesura el consistori fa una aposta cap a la transició energètica amb la voluntat que els habitants de Santa Pau prenguin consciència sobre la importància de l’ús d’energies renovables.