La Garrotxa aplica la fase d’alerta pel coronavirus per tal d’evitar o contenir la seva arribada a la comarca

La Garrotxa encara no compta amb cap cas confirmat per coronavirus, si bé hi ha confinats per prevenció. Fins a 16 professionals de la fundació van haver de confinar-se a casa el passat cap de setmana després de detectar un cas sospitós que finalment no es va confirmar.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Dissabte passat vam tenir una situació en la qual un pacient que inicialment no complia els criteris, finalment vam decidir que podia ser un cas i això ens va obligar a enviar uns quants professionals a casa seva fins que vam tenir els resultats, que van ser negatius i aquests professionals es van tornar a incorporar. Això pot ser que ens vagi passant.

De moment, l’Hospital d’Olot ha anul·lat formacions, reunions internes, sessions grupals i comença avui a desprogramar visites de control amb l’objectiu de deslliurar els professionals i atenguin l’epidèmia en cas que arribi.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Aquestes visites que no tenen una temporalitat clara, sinó que es poden fer al llarg de l’any, avui començaran a rebre missatges que aquestes visites quedaran de moment desprogramades i les programarem tan aviat com sigui possible. Hem de preservar al màxim els treballadors del centre perquè puguin atendre els pacients afectats per l’epidèmia i, per tant, hem de començar a prendre aquestes mesures.

L’Ajuntament d’Olot ha aplicat la fase d’alerta decretada suspès tots els actes previstos en els propers 15 dies. Així mateix, no hi haurà mercat setmanal els propers dos dilluns, en considerar-se una activitat que pot agrupar més de mil persones. Els Casals d’avis també s’han tancat per precaució.

A nivell comarcal, Sant Jaume de Llierca ja ha anunciat la suspensió de la propera Fira Tèxtil de Sant Josep.