La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat decreta la suspensió de totes les competicions esportives fins d’aquí mínim quinze dies

La decisió de la federació espanyola de futbol de suspendre les dues pròximes jornades de lliga a la segona divisió B va deixar en shock a la Unió Esportiva Olot aquest dimecres. Deixant de banda les evidents i necessàries mesures de prevenció per qüestions de salut que requereixen un moment de ciris com aquest, el president de la unió Esportiva Olot creu la decisió ve condicionada a la voluntat d’alguns clubs que ja els beneficiava aturar, al complet, la competició.

Clubs amb més capacitat econòmica que els garrotxins i que per tant no notarien tant, per exemple, haver de jugar dos partits per setmana, o bé aquells equips que estaven travessant per una mala ratxa. L’Olot, doncs, no podrà dispuar els partits contra el Nàstic i contra l’Ejea.  Tot i així, Joan Agustí creu que en moments de crisi el pitjor que es pot fer es generar més problemes i per tant acaten la decisió.

El futbol, però, és només un dels esports que s’haurà d’aturar les dues properes setmanes. Durant la tarda d’aquest dimecres es van anar succeint un degoteig de suspensió de les dues properes jornades de lliga, a través d e els federacions catalanes de patinatge, vòlei, natació, tennis taula, bàsquet, rugbi i la novena jornada de lliga d’escacs, que afecta, també, al Club Escacs Olot. Des del Garrotxa Rugbi han informat també de la suspensió de la concentració que havia de fer l’equip sub-18 del Barça.

Totes aquestes mesures s’emprenien després que la Secretaria General de l’Esport de Catalunya recomanés la suspensió de competicions i esdeveniments esportius durant els propers quinze dies com també la suspensió d’aquelles activitats amb més de 1.000 persones, seguint les indicacions de la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. A la mateixa línia, pel que fa a l’esport escolar i activitats organitzades des del Consell Esportiu de la Garrotxa, han quedat també suspeses fins el 26 de març.

En el cas concret de la unió Esportiva Olot, asseguren que els entrenaments es continuaran fent mentre les instal·lacions esportives i les escoles continuïn obertes.

Així doncs, cap de setmana atípic pel món de l’esport, on ens haurem d’acostumar a veure els camps i pistes buides.