L’Ajuntament d’Olot tanca els equipaments públics i decreta mesures de protecció dels treballadors per evitar l’afectació per coronavirus

En compliment de les mesures decretades pel govern, l’Ajuntament d’Olot ha elevat a Emergència 1 el Pla Local de Protecció Civil amb motiu del coronavirus. A la suspensió de l’activitat de tots els centres educatius que ha decretat Educació a partir d’aquest divendres, s’hi afegeix un nou decret local que determina el tancament indefinit de tots els equipaments públics a partir de demà.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Totes aquelles instal·lacions dedicades a la cultura, l’esport, socials, que no siguin imprescindibles romandran tancats a partir de demà divendres i establir un funcionament organitzatiu de serveis mínims a l’ajuntament, que continuarà en funcionament per atendre les situacions més urgents.

En un segon decret, l’Ajuntament també incrementa les mesures preventives i de protecció a tot el personal del consistori i dels organismes autònoms per contenir l’expansió del Covid-19, limitant les atencions presencials i afavorint que els treballadors que ho necessitin treballin telemàticament. Per això es demana als ciutadans que posposin els tràmits no urgents.

 

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Establirem un mecanisme de cita prèvia i això també ens permetrà atendre-les en bones condicions, amb seguretat sanitària pels que treballen a l’ajuntament i pels que hi treballen.

 

A partir de d’aquest divendres i fins a nova ordre queden clausurats tots els equipaments educatius, casals i residències d’avis i espais culturals com la biblioteca d’Olot, el Teatre Principal o els museus. A l’espera de com evoluciona la situació, l’ajuntament ja ha anunciat la suspensió del festival MOT, que estava previst a partir de la setmana vinent.