El tancament dels centres educatius afecta uns 10.000 alumnes a la Garrotxa

El tancament dels centres educatius afecta uns 10.000 alumnes a la Garrotxa. Avui, els claustres de professors demanen informació sobre com s’haurà de procedir d’aquí a 15 dies. Els nens i nenes queden des d’avui a càrrec dels familiars que en tenen la possibilitat.

Beth Serras: La sort que tinc és que fins al dia 30 no començava a treballar i m’he pogut organitzar, però molta gent s’ha quedat així amb els avis o com poden. Jo no visc aquí a Olot, visc a Sant Feliu de Pallerols, i avui havia de venir a fer uns tràmits i he hagut de venir amb els nens.

La responsabilitat d’atendre els fills o persones dependents ha estat tinguda en compte al decret de l’Ajuntament d’Olot per als treballadors públics, ja que es possibilita el treball telemàtic des de casa en cas que no sigui necessari acudir al lloc de treball.

Pep Berga, alcalde d’Olot: La nostra preocupació més important es que si es tanquen escoles, aquelles famílies que tenen infants o familiars amb una dependència ho puguin fer. La gran majoria podran treballar des de casa, perquè de feina sempre n’hi ha, però anem a posar per davant el que és la salut en aquest moment.

Els centres de dia i els casals d’avis també han quedat tancats, amb l’objectiu de protegir les persones grans, la població més vulnerable davant la pandèmia del coronavirus.

Quima Casas, secretària junta Espai La Caixa Olot: L’espai estarà totalment tancat fins al dia 27 si no arriben normes que ens obliguin a continuar més dies. En principi les activitats, les aules estaran tancades. Recomanem a tothom que segueixi les normes i que si s’ha de quedar a casa que es quedin a casa, que no passa res.

També s’han limitat molt les visites en residències. Pel que fa al decret de mesures preventives de l’Ajuntament d’Olot i els seus organismes autònoms, des d’avui s’han suspès cursos, jornades, reunions o congressos presencials, i es pospoen les celebracions de proves selectives a l’ocupació pública. Es prioritza l’actenció telefònica i digital, i només s’atendrà presencialment concertant cita prèvia a l’Ajuntament.