El president Quim Torra anuncia el confinament de Catalunya pel coronavirus

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest vespre des del palau de la Generalitat per anunciar la decisió del Govern de confinar Catalunya per evitar la propagació del COVID-19.

Quim Torra, president de la Generalitat: “Avui pensem que ens hem d’anticipar a una evolució massa ràpida de la malaltia al nostre país. És per això que creiem que cal confinar tota Catalunya”.

La mesura decidida pel Govern de la Generalitat comporta la restricció de les entrades i sortides al territori. Per fer-ho, ha demanat l’ajuda del Govern espanyo, tancant les entrades i sortides de Catalunya a través de ports, aeroports i sistema portuari, dels quals l’Estat en té la competència. Torra ha anunciat que ja ha comunicat la decisió al president Pedro Sánchez. El president de la Generalitat no ha concretat una hora per al confinament, tot i que ha dit que serà al més aviat possible.

El cap de l’executiu català ha demanat als catalans que evitin qualsevol viatge que no sigui imprescindible per aturar la pandèmia.

Torra ha assegurat que els cossos de seguredtat i d’emergències estan preparats per portar en pràctica el confinament del territori. Torra ha argumentat que Catalunya no es pot permetre el col·lapse del sistema sanitari.

 

Deixa un comentari