El projecte de lectors de matrícules, el Glòria i la resposta al coronavirus centren el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa

A la sessió plenària celebrada aquest dijous, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha fet els tràmits necessaris per avançar en la instal·lació de lectors de matrícules als vuit municipis de la Garrotxa que participen a la prova pilot del Departament d’Interior: Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, Les Preses, Sant Jaume de Llierca, Besalú, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya, però no Sant Feliu de Pallerols, que ha decidit fer-se enrere. Amb l’abstenció d’Esquerra Republicana i el suport de la resta de grups, el ple ha aprovat una modificació de crèdit que inclou més de 67.000 euros per al projecte. També es va donar llum verda a la delegació de competències al Consell de Presidència per a l’aprovació del contracte del sistema, que s’implementarà durant el primer semestre d’aquest any. Ho ha fet amb els vots de l’equip de govern de JuntsxCat, el PSC, l’oposició d’Esquerra i l’abstenció de la CUP.

Jordi Güell, Conseller Territori, Mobilitat, Infraestructures i Energia: És la modalitat de servei, és a dir, no és una inversió. Les empreses que es presentin hauran de fer les instal·lacions i el manteniment elles, per un import global de 268.000 euros.

El president del Consell, Santi Reixach, ha celebrat que l’Agència Catalana de l’Aigua hagi iniciat les accions de neteja a les lleres dels rius afectades pel temporal Glòria a través de la contractació d’una empresa local. Els treballs, que es faran a totes les lleres de la comarca, han començat a la Vall d’en Bas.

Santi Reixach, President del Consell Comarcal de la Garrotxa: Es netejarà tot el vegetal de totes les lleres de tota la Garrotxa. Això ens anirà molt bé, ha hagut de passar una desgràcia perquè funcioni, però amb la quantitat que hi destinen, quedaran les lleres netes i amb un manteniment cada any podem fer la feina que hauríem d’haver fet molts anys.

El ple ha finalitzat amb un missatge del president, que s’ha posat a disposició dels ajuntaments i els ciutadans per a la gestió de la crisi del coronavirus a la comarca, a través del grup d’emergències que s’ha creat.

Santi Reixach, President del Consell Comarcal de la Garrotxa: Entre tots ho farem tot, a l’expectativa del que vagi sortint. Estar al servei de la gent i ajudar en tot el que puguem.