La inquietud del COVID-19 es nota en els establiments de productes bàsics i incrementa les vendes

Joan Sans, farmacèutic: Jo diria que ens està fent més mal la por, que el virus.

 Aquest és el testimoni de Joan Sans, farmacèutic d’Olot. En els darrers dies, ha vist com han augmentat les consultes al voltant del COVID-19 i també la demanda de productes com gels higienitzants i mascaretes. Com a mesura de prevenció, l’establiment ha instal·lat mampares com aquesta, que incrementen la distància amb el públic. Tot i així, com a professional, insisteix que cal actuar amb serenitat i fer cas de les recomanacions de Salut.

Joan Sans, farmacèutic: La higiene ha salvat moltes més vides que els antibiòtics. Fonamental rentar-se les mans bé, una alimentació sana,  algun suplement vitamínic pot ser interessant, però no ho exagerem, si us plau, el meu missatge voldria ser aquest. Fem vida normal.

 A les grans superfícies, els prestatges estan més buits de l’habitual i han baixat les existències d’alguns productes. A Queviures Cros d’Olot asseguren que han quadruplicat les vendes i s’han multiplicat per vuit les comandes a domicili.

Xevi Cros Rodríguez, responsable: No havia vist mai res igual, ja et dic, en 23 anys, portem dos dies i mig que, la veritat és que no ho havia vist mai. El que és més és el desinfectant de mans, paper de vàter, paper de cuina, que en tenim al magatzem, i des de Figueres ens informen que n’hi seguirà havent.

 Crida a la calma també a la Plaça Mercat d’Olot, que ha notat un repunt de clients en les últimes hores i ha pres mesures d’higiene addicionals.

Jordi Vilarrasa, president Placers Olot: Un 20, 30% més, que veus que la gent compra més del compte sí. De del mercat donar aquesta tranquilitat, seguir el que ens diguin els professionals, rentar-se les mans, fer les coses que s’han de tenir en compte sempre.

Es dona el cas que dos dels almenys vuit confinats per contacte amb infectats a la Garrotxa són dos placers del Mercat d’Olot, que tenen previst tornar a l’activitat dilluns, passats els 14 dies d’aïllament.