L’empresa de transports Teisa celebra els seus 100 anys d’història amb un programa d’activitats i propostes culturals

L’empresa de transports Teisa, celebra el seu centenari. La popular companyia es va fundar a Banyoles l’any 1920, en un temps on els desplaçaments entre poblacions es realitzaven mitjançant vehicles de tracció animal, millorant la vida dels ciutadans de les comarques de Girona considerablement.

L’empresa ho commemorarà els pròxims mesos, entre el 2020 i principis del 2021 amb un programa farcit d’activitats i propostes culturals, entre elles la creació d’un llibre commemoratiu i diverses accions de caire solidari i educatiu. La presentació del programa es va fer ahir al Garatge Slot de Banyoles.

Àlex Gilabert, gerent de l’empresa TEISA: Hi havia uns emprenedors fa 100 anys que van decidir carregar les bateries de dos autobusos elèctrics amb l’energia nocturna de les centrals hidroelèctriques del Fluvià que tenien. Bàsicament era un aprofitament d’una energia que es malbaratava.

Per a celebrar l’efemèride, s’ha elaborat una rèplica d’un dels primers busos per a un circuit d’Scalextric.