L’Oficina de Consum de la Garrotxa va resoldre l’any passat el 65,74% de les reclamacions

L’Oficina de Consum de la Garrotxa ha presentat la memòria del passat any 2019 on es mostra que es van atendre a un total de 2.864 persones, de les quals 645 van presentar una reclamació, quedant resoltes satisfactòriament el 65,74% d’aquestes. El servei ha centrat una part important de la seva acció en informar sobre aspectes de consum o novetats legislatives, a banda d’oferir suport també als establiments de la comarca.

Josep Maria Recasens, sub-director de l’Oficina d’Atenció al Consumidor: Són capaços de projectar aquesta imatge de l’oficina d’atenció al consumidor a tota la comarca, i per tant, precisament per això presenta uns números especialment significatius.

Aniol Sellabona, conseller del Consell Comarcal de la Garrotxa: La nostra oficina el que ha aconseguit, i així ho demostren les dades, és que és un punt de referència per aquells consumidors de la comarca i de la ciutat que volen ser crítics, informats, volen conèixer quins són els seus deures, però també els seus drets.

Part dels consumidors que es van adreçar a l’oficina provenien d’Olot o dels municipis veïns i les reclamacions van ser, principalment, de serveis de telecomunicacions, serveis immobiliaris, manteniment de la llar, reparació de vehicles, interpretació de contractes, incompliment de garanties o problemes de prestació de serveis o cobraments indeguts. A banda de subministraments bàsics d’aigua, llum o gas, en relació a serveis financers o transport de viatgers.

Anna Beltran, responsable Oficina Consum Garrotxa: L’any 2019 van pujar les consultes a 2.214, van baixar les reclamacions a 40 i van venir 5 queixes. De denúncies no n’hi ha, però sí que les reclamacions quan hi pot haver infracció administrativa les transformem amb denúncies i les enviem a l’Agència Catalana de Consum perquè es sancioni.

L’Oficina de Consum també s’ha unit en la difusió i foment d’arbitratge de Consum a Turisme Garrotxa i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per informar als seus establiments adherits, fent visites presencials i enviaments a través de correu electrònic.