Catalunya tanca bars, restaurants i centres comercials per combatre la propagació del COVID-19

El Govern de la Generalitat de Catalunya amplia les mesures extraordinàries per combatre la propagació del COVID-19 a Catalunya. Aquest matí ha fet pública una resolució que ordena el cessament de tots els bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració, llevat d’aquells que estiguin integrats en un complex hoteler o en centres sanitaris o socials residencials. La mesura s’ha fet efectiva avui dissabte i s’allargarà almenys 15 dies.

La resolució fixa també el tancament de teatres, cinemes, sales de festa, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, i qualsevol altre establiment recreatiu, així com els d’establiments de joc i els parcs d’atraccions, parcs temàtics o qualsevol altre centre que realitzi activitats d’oci o de lleure. Se suspenen també tota classe d’activitats o espectacles públics.

Les superfícies comercials, incloent-hi grans superfícies i galeries, es tanquen totes a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, neteja i higiene, i d’aquelles àrees de centres comercials amb la mateixa activitat.

La resolució preveu la possibilitat de suprimir títols de transport públic i regular accessos a aquests transports en cas que sigui necessari per garantir que l’ocupació no superi un terç de la seva capacitat.

Deixa un comentari