L’alarma pel coronavirus buida els prestatges dels supermercats i es demana calma

Els supermercats de la Garrotxa han rebut una allau de clients durant els últimes dies deixant alguns centres sense provisions. Des que es va parlar d’un possible confinament per aturar l’expansió del coronavirus molts garrotxins es van llençar a fer compres compulsives per acumular aliments.

Aquest dissabte algunes prestatgeries dels supermercats estaven totalment buides. Els productes que s’han esgotat primer són l’aigua, en tots els seus formats, i el paper, de tots els tipus: higiènic, de cuina, mocadors de paper… també alguns productes bàsics com la carn, de tots els tipus, i les safates amb menjar preparat o precuinat. Un treballador del supermercat Esclat d’Olot, un caixer, ha explicat a Olot Televisió que “hi ha persones que han fet compres compulsives de fins a 400 euros quan és totalment innecessari” i que la venda “està superant la que es fa per dates assenyalades com el Nadal”.

Una reposedora del mateix establiment també ha explicat que “els clients no tenen cap motiu per fer aquestes compres tant grans perquè el producte continuarà arribant” i ha afegit que “els camions no poden dur més càrrega de la que porten i, per tant, l’abastiment es fa amb la capacitat del transport”. El problema, diu, és que “els consumidors compren tres vegades de productes com l’aigua o el paper sense cap mena de sentit”.

Amb tot, els responsables de les superfícies comercials demanen calma a la població i que evitin fer compres compulsives i garanteixen que el subministrament no es veurà interromput en cap moment. En la mateixa línia s’explicava aquesta setmana el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que assegurava que el “proveïment està garantit” i que la població no ha de patir per quedar-se’n sense. El Govern ha tancat les àrees comercials i d’oci però en cap cas afecta els establiments destinats a l’alimentació.

La prestatgeria on hi ha habitualment el paper higiènic, completament buida.