Els establiments de restauració tanquen per decret després de dies de baixa facturació

Davant la resolució del Govern de la Generalitat de Catalunya que ordenava el cessament de tots els bars, cafeteries i restaurants, La Canal va decidir no tancar del tot les seves portes i oferir un servei d’entrega a domicili per a aquells clients que ho prefereixin.

David Risco, cuiner de La Canal:  Tenim el que hi ha a la carta i qui vulgui emportar-se a casa pot venir a buscar-ho o sinó, els hi portem, si cal. No hi ha més. No ens deixen tenir gent. Ens hem de buscar la vida com puguem.

El govern espanyol va ratificar el tancament d’aquests establiments en el Reial Decret pel qual es declarava l’Estat d’Alarma i va decidir permetre la prestació exclusiva de serveis d’entrega a domicili. El sentiment d’incertesa és un dels que més pesen durant els darrers dies. En el món de la restauració, no és una excepció.

David Risco, cuiner de La Canal:  Tothom tenim coses a pagar. No sabem què passa, no hi ha informació. Et diuen que tancaran, però tampoc et diuen res. Jo cobraré o no cobraré? No sé què passarà. Estem espantats. Normal.

El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifre, també va voler deixar clar que es tracta d’una situació molt complexa i va admetre que durant els darrers dies la facturació havia sigut baixa.

Gerard Xifre, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: La situació és complicada. Nosaltres des de divendres, que vam tenir reunió a la Federació d’Hostalatge de les Comarques Gironines, que en formem part, ja se’ns va comunicar que els tempos serien aquests. Que ens anirien tancant els establiments, que hi hauria confinament. Nosaltres ja portàvem una setmana també amb una davallada molt gran de la facturació. El client en tot moment és comprensiu, veu la situació. No podem fer-hi res més. Com a establiment, ens enfrontem a temes molt greus si tenim obert l’establiment a dia d’avui.

Aquest es tracta, sens dubte, d’un dels sectors que previsiblement patirà més directament les conseqüències de la crisi provocada pel coronavirus

x