En quins casos poden sortir de casa els olotins i olotines?

Arran de la decretació d’Estat d’alarma aquest dissabte per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest matí l’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha emès un comunicat explicant quines són les indicacions que han de tenir en compte i seguir els olotins i olotines, més concretament, en quins casos les persones poden sortir al carrer.

Aquests casos són: comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, assistència a instal·lacions sanitàries, desplaçament al lloc de treball, tornar al lloc de residència habitual, assistència i cura a menors o gent gran dependents, persones amb discapacitat o vulnerabilitat, desplaçament a bancs o bé per causes de força major, estrictament necessàries i justificades.

Tanmateix, l’alaclde d’Olot explica que es podrà circular amb vehicle particular sempre i quan sigui per a la realització d’alguna de les activitats anteriors o anar a la gasolinera o estacions de servei, i que tot les persones que no compleixin degudament aquestes indicacions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.