El mercat d’Olot es manté al Firal amb menys parades i mesures d’higiene per evitar contagis

Al contrari del que s’havia anunciat inicialment, aquest dilluns hi ha hagut mercat setmanal al firal d’Olot. Només s’hi han instal·lat prop d’una vintena de parades de fruita i verdura, que han seguit les indicacions de prevenció de les autoritats sanitàries.

Molta menys gent, i menys parades, seguint les indicacions de les autoritats per minimitzar el contagi de la Covid-19. Els pocs marxants que s’hi han pogut instal·lar ho han fet seguint les mesures d’higiene addicionals que ha difós l’Ajuntament d’Olot, com l’ús de guants per agafar els productes, líquids desinfectats i alguns, també mascaretes. En general, tot i la poca clientela, els paradistes celebren que el govern els hagi permès fer la seva feina, al contrari del que s’havia decretat en un principi.

Josep Maria Masó: A nosaltres la fruita se’ns fa malbé, i com que es permet la fruita de productes alimenticis, doncs perfecte.

Antoni Vidal: No és normal que al Mercadona la gent pugui anar a comprar taronges de Sudàfrica i escaroles del Marroc en un lloc tancat, i que al mercat del Firal no es pugui comprar taronja del Montsià i escarola de la Garrotxa.

Anna Plata: Jo m’adapto a tot. En principi havien dit que no i ara diuen que sí, no ho sé. Jo m’hagués quedat a casa si t’he de ser sincera.

La majoria venen amb guants, nosaltres anem preparats i prenem totes les mesures, estem fent les coses força bé.

No tant els ciutadans, que han seguit les recomanacions d’una manera més laxa: Desenes de persones grans, considerades col·lectiu de risc, han sortit a comprar, la majoria de clients ho han fet sense guants i la distància de seguretat d’un metre i mig entre persones no s’ha respectat en alguns moments.

Nosaltres només sortim un cop a la setmana a comprar la fruita i a la farmàcia i cap a casa.

Està més buit, intento respectar la distància.

Les mesures excepcionals als mercats s’han fixat almenys durant dos dilluns, però no es descarta que s’allarguin en el temps.

x