La Policia Municipal d’Olot comença a expedientar les persones que infringeixin les restriccions de mobilitat

Ahir diumenge, als aparcaments d’accés a la Fageda d’en Jordà i al volcà Santa Margarida no s’hi veia ningú, una imatge inèdita en aquest sector de la comarca. La imatge aquest cap de setmana a la capital de la Garrotxa ha estat la mateixa. La policia municipal d’Olot ha hagut d’alertar a poques persones que s’havien saltat el precinte per accedir als parcs urbans. La norma de mobilitat per l’estat d’alarma és clara: només es pot sortir al carrer a treballar, comprar els productes bàsics, anar al metge o atendre persones vulnerables. Avui la policia municipal començarà a obrir expedients que es poden traduir en sancions per a aquells que no es prenguin seriosament el confinament.

Pep Berga, alcalde d’Olot: A partir d’avui l’actitud serà més dura. Les persones que ho incompleixin tenen més risc de ser sancionades. Van des d’una multa molt senzilla que és una advertència fins a una quantitat molt important depenent de la gravetat. Encara no hem hagut d’obrir expedients.

Avui per a l’Ajuntament d’Olot només hi treballa el personal imprescindible per garantir els serveis bàsics a la ciutadania.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Tenim garantit que hi ha un tècnic que s’encarrega que la gestió de la recollida dels residus funcioni amb normalitat, l’abastament d’aigua, temes de salut pública… Hem de garantir el dispositiu d’atenció a persones grans que viuen soles que necessiten ajuda a domicili o necessiten que se’ls vagi a comprar el menjar. He de recordar que les persones grans són les més vulnerables. Hem hagut d’organitzar tot un dispositiu per donar-hi atenció.

Aquest matí, el consistori havia rebut una vintena de sol·licituds de veïns per col·laborar com a voluntaris. L’equip de govern els tindrà en compte davant alguna eventualitat que faci necessària la seva ajuda.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ara mateix no és necessari. Els professionals que tenim a serveis socials són suficients com per atendre les necessitats. Tots els nens i nois que tenen beca menjador al 100%, hem de garantir la seva alimentació. El que fem és proporcionar-li els recursos econòmics necessaris a aquesta família. Però hem de treballar amb la hipòtesi que aquests professionals en algun moment de les setmanes properes es posin malalts. En aquest supòsit, saber que hi ha gent amb la qual podem comptar per a nosaltres serà molt útil.

Pel que fa a l’atenció ciutadana, la consigna de l’Ajuntament d’Olot és la d’atendre els ciutadans de manera telemàtica sin no és una qüestió de força major. Aquest matí els operaris informàtics treballaven per facilitar el teletreball i l’atenció telemàtica a tot els treballadors públics.