La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors suspèn els actes d’aquest any, inclosa la processó del 3 d’abril

Davant la situació provocada pel coronavirus i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú suspèn tots els actes del Quinari, Festivitat i Processó dels Dolors d’aquest any, que s’havien de celebrar des del dilluns 30 de març al divendres 3 d’abril.
L’entitat ho ha fet saber a través d’un comunicat oficial.

Al tractar-se d’activitats emmarcades en un moment molt concret del calendari anual se suspenen fins l’any vinent. En aquest sentit la congregació trasllada tot el programa, així com el Prior, Comissaris o Predicadors, a la Festa dels Dolors del 2021.

Reconeixen que “és una decisió dolorosa i que hem assumit amb fermesa, però també amb el sentit de la responsabilitat que cal en moments tan transcendents”. La processó dels Dolors se celebra des del 1699 i, fins avui, només s’havia suspès durant la Guerra Civil espanyola.

El comunicat anuncia la suspensió de tots els actes