L’Ajuntament d’Olot estudiarà els casos d’establiments afectats per l’estat d’alarma

Pep Berga, alcalde d’Olot: Allò que estigui a les mans de l’Ajuntament per fer possible i ajudar o compensar a aquelles persones que tenen molta preocupació de sectors de l’economia més fràgils, allò que estigui a les nostres mans ho farem.

Segons l’Alcalde d’Olot, Pep Berga, el consistori està obert a estudiar aquells casos concrets d’establiments on el tancament de la seva activitat comercial durant l’estat l’alarma els pugui afectar en el compliment del pagament de tributs, una preocupació creixent entre els comerciants de la capital garrotxina.

Jordi Rovira, president ACO: Tots estem en contacte amb els nostres assessors perquè ens diguin a què ens poden acollir per mitigar la l’efecte de la falta d’ingressos.

Durant aquest cap de setmana s’ha pogut veure el tancament de comerços arreu del territori deixant només amb les portes obertes els de primera necessitat, productes farmacèutics, mèdics, òptiques, productes ortopèdics, higiènics, premsa, combustibles, estancs, equips tecnològics i telecomunicacions, tintoreries i comerç per Internet. Alguns, tot i poder obrir al públic han viscut una reducció de la producció durant els darrers dies.

Magda Agustí, bugaderia Mati: Treballem molt amb cases rurals, cases de colònies, que han hagut de tancar les seves portes, igual que les guarderies. I això ens ha resultat molt menys volum de feina.

D’altres, però, han viscut un augment important de les vendes durant el primer cap de setmana de confinament.

Xevi Cros, Supermercat Suma: Divendres i dissabte, jo porto 22 anys aquí i no ho havia vist mai, va ser inexplicable la veritat. Avui segurament com que molta gent ha anat a treballar aniran venint més esglaonadament.

 

Loreto Pagès, comerciant:  Tenen por, encara que els hi diguis que de moment no tanquem tenen por de quedar-se sense tabac, és el vici. Divendres va ser mortal, semblava que s’havia d’acabar el món, dissabte va ser més normal, però divendres a la tarda va ser infernal.