El santuari del Tura celebra la missa de diumenge amb aforament limitat

El santuari del Tura d’Olot ha obert aquest diumenge les seves portes a primera hora del matí per celebrar la missa. El santuari pensa que podrà continuar oferint l’ofici durant les pròximes setmanes, encara que amb aforament limitat. En aquesta ocasió, s’hi van aplegar una desena de persones.

Josep Campos, sagristà del santuari del Tura: Suposo que la gent té por. Les persones que sempre fan les lectures han vingut totes. Però clar, faltava gent. Hi havia molt poca gent. La gent suposo que s’ha quedat a casa, que és el que diu el govern, que et quedis a casa. No hi ha més remei.

El Reial Decret aprovat dissabte per l’executiu espanyol afirma que l’assistència a llocs de culte i a les cerimònies civils i religioses es veuran condicionades a l’adopció de mesures consistents a evitar aglomeracions de persones. L’objectiu, que es respecti entre els assistents la distancia d’almenys, un metre, per tal de combatre la propagació del COVID-19.

La conferència episcopal va decidir suspendre totes les celebracions de l’Eucaristia de diumenge en presència de fidels, és a dir, que no se celebraria cap missa a cap de les esglésies de la diòcesi. Pel que fa als enterraments religiosos, aquests consistiran en una pregària breu en presència només de la família més propera al difunt i es faran a l’entrada de les esglésies, cementiris o tanatoris, segons cada cas.

Deixa un comentari