Bars i restaurants de la ciutat inicien un servei a domicili com a alternativa al tancament dels locals a causa del coronavirus

Una de les mesures extraordinàries per combatre l’expansió del coronavirus COVID-19 ha estat el tancament dels bars i restaurants. La mitjanit de divendres a dissabte va entrar en vigor la mesura dictada per la Generalitat per tal que bars, cafeteries,restaurants i altres establiments de restauració baixessin la persiana com a mesura per evitar la propagació del coronavirus. L’Ajuntament d’Olot, mitjançant el Consorci SIGMA, ha rebut aquests dies les consultes de responsables de negocis que s’han interessat per servir menjar a domicili. Els establiments que hi estiguin interessats han de tenir en compte diverses qüestions. Principalment s’haurà de comunicar a l’Ajuntament d’Olot mitjançant una instància genèrica que es presentarà telemàticament a través de la pàgina web del consistori www.olot.cat.

A nivell de seguretat alimentària, en el marc de les mesures de contenció de la propagació i transmissió del COVID19, els establiments hauran de seguir les normes generals de seguretat alimentària i les normes de prevenció que vagin facilitat les autoritats. Entre les mesures, s’inclouen el control de la higiene, de les temperatures i de l’envasat dels plats cuinats en totes les fases d’elaboració, incloent el transport.