El Cercle EURAM Garrotxa reclama mesures econòmiques per pal·liar els efectes del coronavirus

Tot i que no és total, a molts polígons industrials de la Garrotxa el moviment al voltant de les empreses s’ha reduït. Pel Cercle EURAM Garrotxa, la situació provocada pel coronavirus genera un impacte econòmic que ja estan patint sectors com el comerç, la restauració i els serveis.

Per aquest motiu, sol·liciten a les administracions mesures immediates a nivell econòmic. Per una banda, el cercle vol agilitzar els tràmits per fer expedients de regulació temporal d’ocupació.

Òscar Rodríguez, president EURAM Garrotxa: “No es poden mantenir plantilles per desenvolupar una tasca que no s’està duent a terme. Hi hauria d’haver mesures que permetin fer ERTES per tal de no malmetre definitivament a l’activitat econòmica.”

El cercle també demana mesures per millorar la liquiditat del sector, com la suspensió de les cotitzacions socials de les petites i mitjanes empreses, els autònoms o la resta del sector, l’ajornament de l’IVA i dels pagaments de les hipoteques o l’execució dels deutes de les administracions públiques amb el teixit econòmic.

Òscar Rodríguez, president EURAM Garrotxa: “El que està clar és que un cop declares l’estat d’emergència, això implica una afectació directa al teixit econòmic i a nivell social. La declaració ha de venir acompanyada de forma immediata de mesures econòmiques.”

Sobre el tancament de les fronteres, el sector empresarial de la Garrotxa considera que tindrà afectació en l’economia malgrat el pas de mercaderies, però que pot afavorir la millora de la situació social.

Òscar Rodríguez, president EURAM Garrotxa: “Són mesures necessàries, perquè el problema resideix en el col·lapse del sistema sanitari i les seves conseqüències. S’ha d’aturar els nous contagis.”

Pel que fa a l’activitat que hi ha als polígons, des del cercle es considera que hi han empreses que no han pogut limitar la seva activitat presencial, però assegura que tothom ha pres consciència i ha intentat reduir al màxim el treball per tal d’evitar nous contagis.

 

x