‘La llanterna de Montmartre’ és la nova novel·la de Salvador Vergés

Salvador Vergés ha publicat una nova novel·la, ‘La llanterna de Montmartre’. La presentació s’havia de dur a terme a la capital garrotxina aquests dies, però va haver de suspendre’s. Tot i així no hem volgut deixar passar la oportunitat que el mateix autor ens fes cinc cèntims de la novel·la, una bona opció per passar aquests dies de confinament.

La novel·la té com a protagonista l’Eloi, un jove de disset anys que després de la mort de la seva mare, comença a treballar en un poble a la Cerdanya just al costa de la frontera francesa. Refugiat en els seus problemes, sol i incapaç de fer amics per culpa de la seva timidesa, aconsegueix fer amistat amb un vell professor borratxo que coneix al bar de la fonda on viu. Entusiasmat per treballar a França, on el seu pare s’havia exiliat durant la Guerra Civil, l’Eloi idearà una enginyosa estratègia per anar-hi a viure.

Vergés va trobar la inspiració en un fet extraordinari. Va trobar-se una targeta al menjador de casa. Resulta que era la targeta d’identificació d’un pintor de Montmartre, autor d’un quatre que Vergés tenia a casa des de feia 40 anys, que havia caigut de sobte.

Salvador Vergés, escriptor: Allò em va fer pensar que era com un senyal, que havia d’anar allà. I com un miracle després de tants anys encara era viu. El vaig trobar que encara venia quadres, era un senyor molt vell, molt gran.

El pintor va explicar mil i una anècdotes sobre Montmartre, així que l’Eloi, el protagonista de la novel·la, no podia triar un lloc millor on voler anar a viure que a Montmartre, a París.

Vergés, actualment escriu al seu blog nothopucdirblog.wordpress.com, i és autor de diverses novel·les com ‘Les sabates descordades’ i ’La veu de la viola’, finalista al Premi Ciutat de Barcelona.

Deixa un comentari