L’Ajuntament d’Olot anuncia mesures per reduir l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus

L’Ajuntament d’Olot ha anunciat diverses mesures encaminades a mitigar l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus, consistents a flexibilitzar el pagament d’impostos, lloguers i altres qüestions davant el tancament de part de l’activitat econòmica imposada pel decret de l’estat d’alarma.


Pel que fa als impostos, el consistori olotí proposa posposar el cobrament de l’impost de vehicles, la taxa del mercat setmanal i exaccions diverses, fins a nova data que s’informarà. Es bonificarà la taxa de terrasses per l’ocupació de la via pública proporcionalment al període que s’obliga als establiments de restauració a mantenir-se tancats. L’Ajuntament també treballa en una proposta per facilitar el pagament de l’Impost de Béns Immobles i altres tributs municipals, ajornant o perllorgant els terminis si fos necessari.

L’Ajuntament d’Olot ha avançat el pagament de factures registrades fins a dia d’avui a tots els proveïdors. Bonificarà la taxa del mercat setmanal a tots els marxants que no instal·lin les parades al mercat no sedentari aquests dies. S’estudiaran les demandes per flexibilitzar el pagament dels lloguers i concessions, també els lloguers d’habitatges municipals.

S’incrementaran els recursos per l’organització d’accions que beneficiïn directament els sectors del turisme, la restauració i el comerç un cop superada la crisi. També en aquell moment, es farà una campanya de sensibilització per promoure el consum de productes de proximitat.

Se simplifica el tràmit per oferir servei de productes a domicili per part de bars, restaurants, comerços d’alimentació i de la Plaça Mercat. Es negociarà amb les empreses de serveis d’electricitat, gas i aigua perquè flexibilitzin el pagament dels seus rebuts.

Al Govern de l’Estat i a la Generalitat, l’Ajuntament els reclamarà que s’ajornin els pagaments d’hipoteques i crèdits als ciutadans i a les empreses sense interessos de més; que se suspenguin les cotitzacions socials de pimes i autònoms, i que se suspengui el pagament de l’IVA sense interessos als sectors econòmics.

A l’Estat se li demanarà que elimini les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa a les administracions locals perquè puguin destinar els recursos a reactivar l’economia.

Als ciutadans, per la seva banda, l’Ajuntament els demana que prioritzin la compra de productes i serveis de proximitat, i que els propietaris d’habitatges, naus i locals siguin flexibles amb les condicions dels llogaters.

L’Ajuntament d’Olot assegura que en els propers dies anunciarà noves mesures per reduir els efectes econòmics de la crisi del coronavirus.