L’àrbitre de waterpolo Xevi Buch repetirà l’experiència olímpica

Si el coronavirus ho permet, un garrotxí viatjarà a Tòquio a finals de juliol per disputar els seus segons Jocs Olímpics.

Es tracta de l’àrbitre de waterpolo Xevi Buch, reconegut un dels millors àrbitres a nivell internacional i que ja ha rebut la confirmació per part de la federació Internacional de Natació (FINA) i la Real Federació Espanyola de Natació (RFEN). De fet, ell és l’àrbitre de l’estat espanyol escollit per anar a la cita olímpica.

Xevi Buch, àrbitre de waterpolo internacional: Només va un arbitre als jocs olímpics i jo tinc la sort de ser la segona vegada que em dessignen per anar a Tòquio.

Buch porta gairebé tres dècades en el món de l’arbitratge i és un habitual a les grans competicions: mundials, europeus i lligues mundials, però reconeix que uns jocs sempre són més especials.

Xevi Buch, àrbitre de waterpolo internacional: Anar a uns jocs olímpics és una experiència espectacular. Als primers que hi vaig anar vaig intentar disfrutar al màxim del moment i de l’esperit olímpic. Intentant empapar-me d’això, que no tornaria anar a cap jocs olímpics perquè anar-hi ja és el summum.

Aquests dies, però, el món de l’esport segueix molt de prop l’evolució del coronavirus, que ja ha arribat a posar en dubte la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio.

Xevi Buch, àrbitre de waterpolo internacional: Esperem que es puguin fer. Els aconteixements no són massa bons. Totes les competicions internacionals i ara ja a nivell nacional ja hi ha coses que estan afectats. Esperem que la intensitat d’aquesta malaltia baixi i que poguem disfrutar tots d’uns jocs olímpics i el que significa.

Buch ja va xiular la final olímpica femení a Rio 2016, en la que Estats Units es va imposar a Itàlia.