Els supermercats augmenten les mesures de restricció per prevenir nous contagis de coronavirus

Falten pocs minuts per a les 10 del matí, hora d’obertura del supermercat Consum d’Olot, i aquesta és una de les imatges que ens ha portat la crisi del coronavirus: les cues a l’entrada del centre.

Se’n formen amb les restriccions d’aforament, reduïda a les cinquanta persones per garantir la seguretat dels clients, que ho comprenen amb resignació.

Lluís Albella, client: “Una mica d’estranyesa, és rar el que està passant, però suposo que si tothom segueix les normes aquesta situació tindrà una data limitada.”

Carme Trujillo, clienta: “Clar, m’he quedat parada al venir, perquè no surto mai de casa. Però necessito coses pel meu home…però he quedat sorpresa.”

Però les restriccions d’entrada no és l’única mesura que ha adoptat Consum. A l’entrada del centre hi ha gel desinfectant i guants a disposició dels clients, i s’insta a que en facin servir. A més, als taulells de productes frescos es demana respectar una distància de seguretat en l’ordre de demanda, una mesura que també s’aplica a les caixes de pagament. Els responsables consideren que la situació és atípica, però que cal protegir a clients i treballadors.

Gabriel Bejerano, cap d’àrea supermercat Consum: “Per poder garantir les mesures que hem pres de distància, cinquanta persones ens permet que no s’acumuli gent a la línia de caixes i a les seccions. Els clients ho han entès, perquè preocupa tothom està exposat a l’espai públic.”

També s’ha adaptat l’obertura del supermercat a 10 del matí fins a vuit del vespre, reduint dues hores per reposar els prestatges. A més, es limita a sis els productes que pot agafar cada client per garantir el bon servei del centre, que garanteix el subministrament i la venda de mercaderies fresques i seques.

Gabriel Bejerano, cap d’àrea supermercat Consum: “No hi ha cap mena de problema: rebem camions de subministrament cada dia de producte fresc i sec, i fins al moment el que tenim és un cúmul de treball important, però de moment tot segueix amb normalitat podent oferir el servei.”

Les mesures aplicades es mantindran vigents mentre duri la crisi del coronavirus.

x