Tercer cas de coronavirus a la Garrotxa, el primer d’un treballador de l’hospital

El tercer positiu per coronavirus a la Garrotxa és un treballador de l’hospital d’Olot no facultatiu que es troba des de fa dies a casa, quan va notar simptomatologia. El seu contagi no ha comportat el confinament d’altres professionals que han compartit espai, ja que no presenten símptomes. Tot i així, l’hospital manté 13 professionals en confinament a casa per motius de prevenció, i espera el resultat de dues proves de coronavirus.

Aquest dimecres s’ha informat del primer cas d’un treballador de l’Hospital d’Olot infectat per coronavirus. Segons fonts del centre hospitalari, es tracta d’una persona no facultativa que ja estava confinada a casa seva. Immediatament s’ha controlat el personal que havia treballat a l’entorn de l’afectat i cap d’ells presenta símptomes, pel que continuen treballant amb protecció de mascareta.

La mostra del treballador ha estat analitzada juntament amb la primera remesa que ha estat enviada a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Per aquest motiu, la resposta ha pogut ser ràpida i, ahir a la nit, poques hores després de prendre-li la mostra, es disposava del resultat, que ha estat positiu.

Josep Maria Padrosa, director gerent de l’Hospital d’Olot: s’ha detectat a través de la unitat de salut laboral de l’hospital, que treballa per descartar qualsevol cas o detectar si una persona pateix algun dels símptomes tributaris com la tos, la manca d’aire o febre. A partir d’aquí es va fer una recollida de mostres i a última d’hora d’ahir a la nit va sortir el positiu. La persona està aïllada. A l’hospital no tenim cap malalt positiu ingressat. Estem pendents de dues proves més.

Padrosa ha concretat que hi ha 13 professionals de l’hospital confinats a casa seva i que el seu cas no ha comportat cap més confinament.

Amb aquest ja són tres els casos de contagi a la Garrotxa. El primer es va conèixer dilluns, el d’una dona de 28 anys que es trobava aïllada al seu domicili. El segon es va detectar aquest dimarts al vespre, al cap de 24 hores del primer. Es tracta d’una dona d’uns seixanta anys que també estava aïllada a casa seva i que no va requerir cap ingrés.

Fins al moment a les comarques de Girona s’han donat 103 positius per coronavirus, dels quals 21 són sanitaris, el que corrobora que es tracta d’un col·lectiu de risc.

x