El Col·legi Professional de Fisioterapeutes demana que es decreti el tancament dels centres de fisioteràpia

L’ordre del govern espanyol en relació al tancament de l’activitat econòmica durant l’estat d’alarma no parla de tancar els centres de fisioteràpia, únicament en demana la reducció de l’activitat a casos d’urgència vital.

L’excepció fa referència a la fisioteràpia en unitats de cures intensives, intervencions quirúrgiques, traumatismes o tractaments en fases agudes; activitats que es produeixen en l’àmbit de la seguretat social o l’Institut Català de la Salut, però no fan referència a l’activitat en centres privats de fisioteràpia. Els professionals han tancat igualment els centres per responsabilitat.

Ismael Martí, representant Girona Col·legi Professional Fisioterapeutes de Catalunya: Nosaltres treballem des de infants, gent amb patologies adverses i amb gent gran, llavors per garantir la seguretat de tota aquesta gent nosaltres ens hem vist obligats a tancar els nostres centres.

El Col·legi Professional de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi General d’Espanya han enviat a les autoritats competents peticions perquè revisi el seu cas sense resposta. Paral·lelament, han preparat un document per justificar el tancament dels centres, que els gestors hauran de tractar individualment.

Ismael Martí, representant Girona Col·legi Professional Fisioterapeutes de Catalunya: Una cosa és que hi hagi un decret que digui: “tots esteu tancats i com que esteu tancats hi ha un ministeri que assumeix el tancament  i quan el gestor feu la reclamació és molt més senzill perquè és una reclamació conjunta, tothom queda cobert.”

Els fisioterapeutes demanen a l’administració que ordeni el tancament de les instal·lacions per decret per beneficiar-se de les mesures de compensació en l’àmbit laboral.

Ismael Martí, representant Girona Col·legi Professional Fisioterapeutes de Catalunya: Si no ens tenen en compte, no podem tenir una contrapartida i això economicament pot ser una lacra molt i molt important. Tornem a dir que no ho fem perquè volem.

Els fisioterapeutes volen abandonar els llimbs en què els ha deixat la crisi del coronavirus.