Els comerços de Sant Jaume de Llierca s’ofereix a enviar comandes a domicili als veïns amb factors de risc

A Sant Jaume de Llierca, la situació és similar a tot el país, on bars i restaurants resten tancats, però els comerços d’alimentació, farmàcies, estancs i fleques es mantenen oberts durant la crisi del coronavirus.

Al municipi, i amb la col·laboració de l’Ajuntament, han dut a terme diferents mesures per prevenir nous contagis: així, s’han repartit gels desinfectants i cartells informatius situats a l’entrada dels establiments, i es demana respectar l’aforament reduït dels locals i la distància de seguretat entre els clients i comerciants.

A més, cinc d’aquests negocis han iniciat la possibilitat de portar la comanda a casa, una mesura pensada només per a veïns de Sant Jaume i destinada a protegir a les persones més vulnerables. Així, s’evita que el col·lectiu de gent gran, amb dificultats de mobilitat i considerat factor de risc de contagi, es mostri més exposada del compte.

No es tracta de l’únic municipi de la Garrotxa que compta amb establiments de primera necessitat que ofereixen la possibilitat d’enviar productes a domicili per a la gent gran. A tota la comarca hi ha una població molt envellida, amb gairebé 2.500 persones que tenen més de 85 anys. Concretament, a Sant Jaume de Llierca hi viuen 204 majors de 64 anys, dels 840 habitants que té el poble, segons la memòria del Consorci d’Acció Social del 2018.