Ja s’han sancionat una quarantena de particulars i locals per no respectar el confinament a Olot

Controls de la Policia Municipal es situen aquests dies en punts estratègics de la ciutat d’Olot per vetllar pel bon compliment de les mesures de l’estat d’alarma per minimitzar els contagis de la Covid-19.

En la primera setmana de confinament, ja han sancionat 32 particulars i 9 locals que no han seguir les indicacions de sortir només quan sigui estrictament necessari.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: És important que en aquests moments quan convé siguem durs. La majoria de gent està complint amb el que se li demana perquè no es propagui la malaltia que tanta incertesa i por ens provoca, el que no és inadmissible que hi hagi persones que no volen col·laborar i s’ho saltin.

Des del passat cap de setmana, l’equip de govern d’Olot ha confinat quatre dels seus membres per si fos necessari algun relleu. El batlle ha assegurat que la ciutat i els seus equipaments estan preparats en cas que s’agreugi la situació, i ha fet una crida a la responsabilitat individual.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: La preocupació la tenim en els recursos humans, en els professionals que han d’atendre els que ho necessiten. Són un col·lectiu d’alt risc de contagiar-se i aquesta és la preocupació més important que tenim. De tota manera hem de ser optimistes i pensar que tot l’esforç es veurà recompensat i l’èxit de sortir benparats com a ciutat i com a comarca dependrà de les decisions individuals que prenguem cadascú de nosaltres.

Aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra intensificaran els controls a les sortides de la comarca per garantir que ningú es desplaci cap a segones residències.