L’Ajuntament d’Olot adverteix que desallotjarà els ocupes incívics de la ciutat i demana als veïns que avisin quan detectin ocupacions il·legals

L’operatiu anomenat HL8 va acabar dimecres passat tapiant els 16 habitatges no ocupats del bloc de pisos de la SAREB a la carretera de les Tries. L’Ajuntament d’Olot ha arribat amb un conveni amb l’anomenat banc dolent per cedir-los els habitatges i destinar-los a lloguer social.

Es mirarà de regularitzar la situació dels ocupants il·legals, en aquest o en un altre lloc, però no hi haurà aquesta oportunitat per a aquells que es comportin de manera incívica, com el noi que dies abans havia amenaçat una dona amb una arma blanca. A aquest tipus d’ocupes, se’ls farà fora amb tots els mitjans disponibles, com el col·lectiu que ocupa un habitatge al carrer del Puig del Roser que no deixa descansar els veïns. Així ho va anunciar l’alcalde abans del decret de l’estat d’alarma.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Fan soroll a la nit i no es comporten. Bé, doncs anem a per ells. Tolerància zero i tot el que estigui en les nostres mans per fer-los fora i perquè aquella gent pugui viure una mica més tranquil·la, ho farem. Es tracta del mateix grup de persones conegudes que van saltant d’un lloc a l’altre. En tot cas, no els volem a la ciutat.

A la ciutat hi ha un centenar d’habitatges que pertanyen a la SAREB o banc dolent, la immobiliària creada per l’Estat per gestionar els pisos que durant la crisi van quedar deshabitats. La seva sortida ha de ser en principi la venda, i per això costa tant posar-los al mercat. La majoria d’aquests habitatges estan concentrats en el bloc de pisos de la carretera de les Tries i en algun més, tot i que la majoria estan repartits per la ciutat. L’Ajuntament demana als veïns que, quan vegin o escoltin res sospitós en l’habitatge del costat, avisin a la policia, ja que és quan el consistori pot actuar.

Jordi Güell, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olot: L’important és detectar el moment de primera ocupació perquè ens podem posar en contacte amb la propietat i que tapiïn l’accés en aquell habitatge. Si aquesta ocupació es consolida, després és quan ja no es poden treure. Que als veïns no els faci res, que triquin a la policia i la policia hi anrià.