Vuit professionals de la Fundació Hospital d’Olot donen positiu per coronavirus i ja són 17 els afectats que han transcendit a la Garrotxa

L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ha informat de vuit nous casos confirmats per COVID-19 a la comarca, tots ells professionals sanitaris. En aquest moment, el balanç és de 13 professionals de la Fundació amb coronavirus, dos pacients positius al domicili i dos pacients més que han necessitat ingrés al centre.

La Fundació recorda que cal tenir en compte que, des de fa uns dies i segons indica el protocol, només es fa el test per detectar positius de coronavirus als professionals sanitaris i pacients que presentin una simptomatologia greu. Això vol dir que existeixen moltes probabilitats que el nombre d’afectats a la Garrotxa sigui superior.

Josep Maria Padrosa, director gerent de l’Hospital d’Olot: Vol dir que segur que si es pogués fer a tota la població, el percentatge també pujaria d’acord amb l’àmbit sanitari, tot i que insisteixo que els sanitaris també són un personal de bastant més risc per la interacció amb les persones afectades.

L’hospital assegura que tots els casos notificats estan controlats i amb tots ells s’estan seguint les mesures que indica el protocol. A partir de dilluns, el centre adoptarà noves mesures de prevenció i control. L’activitat de l’atenció primària de la fundació es concentrarà als centres d’atenció primària de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d’en Bas i es mantindrà només l’atenció pediàtrica en el seu horari habitual al consultori de Sant Feliu de Pallerols.

D’altra banda, es tancaran els ambulatoris de Castellfollit de la Roca, La Canya-Vall de Bianya i Les Planes d’Hostoles.

Les noves mesures se sumen a les aplicades a partir d’aquest divendres, consistents a prohibir les visites a les unitats 1, 2 i 3 de l’hospital i a habilitar una unitat per a l’ingrés de pacients amb coronavirus o persones que esperen els resultats de la prova.

Josep Maria Padrosa, director gerent de l’Hospital d’Olot: En aquests moments ja comencem a tenir alguns ingressos, dos d’aquests són positius i en tenim cinc més que s’estan validant, a veure si realment compleixen les característiques i si la determinació analítica ens ho confirma, des d’un punt de vista clínic ho semblarien. Tot això ja s’ha preparat, com dèiem l’altre dia, amb una unitat específica que ens permet encabir-hi encara bastanta més gent.

L’objectiu d’aquestes mesures és concentrar el màxim el nombre de professionals i poder continuar atenent les urgències, visites i analítiques no ajornables. Les urgències hospitalàries s’han reduït més de la meitat aquestes darreres hores.