Els restauradors confien en la venda a domicili per mantenir els seus negocis fins després del confinament

La persiana està aixecada, però a dins no hi ha clients i només s’atenen les comandes per emportar o per repartir a domicili.

Aquesta és la situació que es repeteix en desenes d’establiments de la comarca, com la Trattoria da Luiggi d’Olot, que ha hagut de prescindir de part del personal per salvar els mobles durant les setmanes de confinament.

Jose Luis Ramírez, restaurador: El personal que teníamos atendiendo, hemos tenido que prescindir de ellos y nos hemos quedado solo con dos repartidores. El resto del trabajo lo estamos haciendo mi hijo y yo que somos autónomos y es la única forma de sobrevivir.

L’Ajuntament d’Olot ha agilitzat els tràmits als restaurants que vulguin fer comandes per emportar, però per ara, fins i tot aquells que ja ho feien com aquesta pizzeria olotina, es queixen que la demanda és molt baixa.

Jose Luis Ramírez, restaurador: Para nosotros es nuestro último respiro, tenemos la esperanza de que funcione pero han bajado un 75% las vendas a domicilio, quizás por causa de las compras masivas en los supermercados, la gente no hace demanda de pizzas a domicilio.

Un altre maldecap dels establiments de restauració és que faran amb la matèria primera que tenen a les neveres i que no es consumirà en un període curt de temps. La Trattoria da Luiggi va donar-li sortida donant pizzes al personal sanitari de l’hospital d’Olot, com a agraïment.

 

 

 

x