La Residència La Tardor fomenta videoconferències entre els residents i els seus familiars

Aquesta és la imatge que més s’està repetint en residències i geriàtrics amb la crisi del coronavirus. Restringir les visites de familiars i amics als residents, és una de les tantes mesures de seguretat i prevenció que s’han pres davant del coronavirus, però potser també és la mesura que més afecta emocionalment tant als que estan dins com a fora.

Des de la Residència La Tardor, van constatar que aquest aïllament o separació podia provocar angoixa, no només als residents sinó sobretot als familiars i amics que són els que més conscients són realment de la situació.

Jordi Masmitjà, Residència La Tardor: Des de fa una setmana hem preparat un calendari on els familiars poden posar-se en contacte amb els residents i d’aquesta manera fer una videotrucada usuari-familiar. Això ens ajuda a normalitzar la situació, que els usuaris estiguin més tranquils i sobretots els familiars. Vulguis o no si hem d’estar varies setmanes amb aquesta situació i aquestes restriccions pot ser que certs usuaris i certs familiars perdin aquest vincle tan essencials en certes patologies.

Pel que fa a la resta de mesures, els treballadors del centre també han extremat les precaucions de manera individualitzada. Des del centre, ens asseguren que el material s’ha de racionar perquè pràcticament en manca. Des de tots els centres assistencials de la Garrotxa, s’han unit per tal de repartir-ne de manera equitativa quan aquest està disponible.

x