Més de 90 persones s’han apuntat a la xarxa de voluntaris que coordina el Consorci d’Acció Social

La situació excepcional d’emergència sanitària ha fet que moltes persones de diferents edats s’hagin ofert a ajudar-ne d’altres de més febles.

Seguint les recomanacions de la Generalitat, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha decidit aglutinar les iniciatives de voluntariat que han sorgit a la comarca, per evitar riscos innecessaris.

Teia Fàbrega, directora Consorci Acció Social de la Garrotxa: Com que és una emergència sanitària, qui marca les ordres i té el coneixement dia a dia és el Departament de Salut, anem a les seves ordres. Qualsevol situació pot complicar la salut de les persones voluntàries o de les que es va a fer el servei. Això no vol dir que no es puguin fer xarxes comunitàries, si tinc un veí que el conec perfectament, li puc dir si necessita algun tipus d’ajut.

 S’ha creat una borsa de voluntaris per municipis que ja compta amb més de 90 persones només a Olot.

 Teia Fàbrega, directora Consorci Acció Social de la Garrotxa: Sabem que els tenim per pobles i tenim el contacte de qui gestiona aquestes borses i en funció de les actuacions que s’hagin de fer, estirarem d’un voluntari o d’un altre, en funció de l’edat, de si té cotxe, d’una sèrie de demandes que fem a l’hora de fer aquesta borsa.

 

Transportar aliments del Centre de Distribució a casa de famílies vulnerables o portar productes de primera necessitat a gent gran són algunes de les tasques que assumiran els voluntaris de la borsa, que s’activarà a mesura que sorgeixin necessitats al territori.

x