Es reparteixen prop de 1500 targetes moneder a alumnes amb beca menjador a la Garrotxa

A causa de la crisi del coronavirus i amb el tancament dels centres, molts dels alumnes que tenien beca menjador hauran quedat sense aquest àpat subvencionat. És per això que la Generalitat de Catalunya ha habilitat unes targetes de prepagament per a tot a l’alumnat dels nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria que durant el curs escolar 2019-2020 gaudia d’un ajut de menjador.

Han arribat aproximadament 1500 targetes. A Olot el repartiment s’està fent al pavelló firal, entre avui dimarts, dimecres i dijous i es repartiran a aproximadament 600 famílies. Pel que fa als pobles de la comarca, a unes 250.

Per a l’alumnat beneficiari d’ajuts de menjador la targeta és semblant a una Visa i es pot utilitzar a qualsevol establiment d’alimentació. La targeta té una carrega inicial de 40€ que correspon a 4 euros al dia per infant i permet gastar en aliments bàsics, com a màxim, el saldo que hi ha carregat excloent begudes ensucrades, pastisseria, etc.

Fina Surina, vicepresidenta Consell Comarcal: Les targetes en principi s’han carregat per deu dies, però ja està previst i atès a que ja s’ha decretat un allargament de l’estat d’alarma, càrregues automàtiques. Les famílies no hauran de fer cap més acció sinó simplement quan sigui el moment corresponent tindran els imports altre cop a la targeta.

Pel que fa a la distribució, als pobles de la comarca voluntaris les repartiran casa per casa a cada família, mentre que a Olot s’ha muntat un dispositiu amb totes les mesures de protecció necessàries per poder-les venir a recollir.

Pep Compte, àrea joventut i educació Consell Comarcal: A cada família li hem enviat un SMS indicant-li el dia i l’hora que ha de venir, això vol dir que hem fet franges d’unes trenta o trenta cinc persones cada hora i les podem atendre amb tres taules ben separades. Hem intentat vetllar molt per la seguretat i evitar molt el contagi.

 

 

 

Deixa un comentari