L’Hospital d’Olot habilita quatre llits per poder atendre pacients en situació crítica a la Garrotxa

Fins al moment, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha pogut confirmar 33 casos de coronavirus, a més de la defunció de dissabte passat, uns afectats que no s’ajusten als reals perquè el test només es fa per detectar positius als professionals sanitaris i als pacients que presenten una simptomologia greu.

En un comunicat, la Regió Sanitària de Girona ha confirmat que els hospitals de la demarcació han ampliat la seva capacitat per atendre pacients en situació més complexa, que necessitin ventilació mecànica. En el cas de la capital garrotxina, s’han habilitat quatre llits a l’àrea de Reanimació Postquirúrgica, amb personal del Servei d’Anestèsia. El Director Mèdic de l’Hospital d’Olot ha explicat aquest dilluns que d’acord amb el pla de contingència dels centre, els posarien en servei en cas que arribin pacients crítics.

Jaume Heredia, Director Mèdic Hospital Olot i Comarcal de la Garrotxa:  “Tenim prevista ja, del tot organitzat, la obertura d’un espai que seria per arribar a tractar quatre pacients de cures intensives. És una cosa que no fem en un hospital comarcal tot i que tenim gent preparada per poder-ho fer, perquè normalment aquests malalts es concentren al Trueta i Santa Caterina. Però ens veiem obligats a avançar-nos per tractar-los al nostre centre, si no es poguessin ser traslladats i els haguessim de tractar al nostre centre, aquest seria el proper pas” 

Per ara, aquest dimarts s’ha posat en marxa la segona unitat de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa preparada per acollir una setantena de pacients amb la Covid-19 i persones que estan pendents del resultat de les proves.