El Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa es reorganitza amb nous voluntaris

L’activitat de Càritas no s’atura del tot per atendre els que més ho necessiten, però ho fa amb els canvis necessaris per reduir qualsevol possibilitat de contagi de la Covid-19.

A diferència del que es feia fins fa poc, els usuaris del Centre de Distribució d’Aliments no poden entrar a l’espai ni tocar els productes.

Sònia Ariño, tècnica de Càritas: El que hem fet és preparar uns lots estàndard en funció dels punts que tenen. Quan ve la persona, que s’ha d’esperar a fora, li fem l’entrada, mirem els punts que té i li donem el lot. El que hem hagut de fer és organitzar-nos per poder fer aquests lots.

Des d’aquesta setmana els majors de 66 anys no poden col•laborar amb el CDA per recomanació de les autoritats sanitàries. És per això que Càritas haurà de recórrer a la xarxa de voluntaris que coordina el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Sònia Ariño, tècnica de Càritas: El voluntariat de Càritas en aquest i en la majoria de programes són gent jubilada que ens ajuden quedant-se a casa. Tonem a tenir botiga el dijous, i treballarem per demanar nous voluntaris.

El personal de Càritas gestiona el Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa en coordinació amb serveis socials. Habitualment dona servei a una trentena de famílies al dia, tres dies a la setmana i amb cita prèvia, però aquests dies ha notat un increment dels usuaris. Només dimarts al matí, ha entregat 37 lots.