Esportistes garrotxins defensen l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio per equilibrar les condicions físiques

Tenen experiència olímpica a les seves espatlles, i les previsions indicaven que aquest estiu repetirien participació en l’esdeveniment esportiu més important del món als Jocs de Tòquio.

Són el waterpolista Blai Mallarach i l’àrbitre Xevi Buch, que havien de ser al Japó aquest estiu. Però la crisi del coronavirus va obrir el debat sobre la seva celebració, i després de diversos dies de debat, al final la cita nipona s’ha ajornat fins al 2021. Els dos coincideixen: endarrerir els Jocs Olímpics és la millor decisió possible.

Xevi Buch, àrbitre: “Crec que aquesta decisió és la més lògica veient els esdeveniments que han passat. Els Jocs no haguessin estat un èxit a nivell esportiu, perquè els esportistes no s’haguessin pogut preparar. Els Jocs Olímpics són molt importants, i els esportistes han d’estar en les millors condicions.”

Blai Mallarach, waterpolista: “Nosaltres no podem entrenar perquè estem confinats i els centres esportius estan tots tancats. Un esportista d’elit no pot estar més de una o dues setmanes parat, perquè el descans es fa massa llarg. Així es podran acabar les competicions com la lliga nacional i la lliga europea, i és la decisió més encertada; es podrà planificar millor la temporada esportiva de cares a l’any vinent.”

L’ajornament, però, provocarà canvis en els calendaris esportius a llarg termini. L’any vinent s’havien de celebrar els Mundials de Natació, també al Japó, i ara cal estructurar les diferents cites. Els dos creuen que s’arribarà a una entesa, però mentre Buch considera que es trobaran dates, Mallarach opina que es podria plantejar unir els dos esdeveniments.

Blai Mallarach, waterpolista:”Crec que el millor que es podria fer és ajuntar les competicions. El Mundial de natació del 2021 es feia al Japó també, i crec que es prendrà aquesta decisió: els Jocs Olímpics podrien servir com a Mundial.”

Xevi Buch, àrbitre:  “De ben segur que les Federacions actuaran de la manera més conseqüent per encabir totes les competicions al calendari.”

Tant Xevi Buch com Blai Mallarach segueixen confinats i esperen que la situació es clarifiqui per tornar el més aviat possible a les seves rutines esportives habituals.

x