La Garrotxa en alerta taronja per la possibilitat de neu entre els 400 i 500 metres aquest dijous

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís davant la possibilitat que la neu pugui fer acte de presència aquest dijous a la Garrotxa i també a les comarques properes com l’Alt Empordà, el Ripollès i Osona.

La cota podria oscil·lar entre els 400 i 500 metres en general, tot i que puntualment es podria situar per sota. L’avís també concreta que es podrien acumular fins a dos centímetres de neu en cotes de fins a 500 metres.

La neu podria fer acte de presència a partir de mitjanit i fins a primera hora del matí l’alerta és de ‘perill moderat’, mentre que a partir d’aquest moment i fins al migdia l’alerta passa a ser taronja, amb un ‘perill alt’ de precipitació en forma de neu.

Des de les 12 del migdia i de cara a la tarda la possibilitat de nevada disminuiria considerablement i progressivament es passaria a una situació de ‘sense perill’ de cara al vespre. Per tant, l’episodi podria durar poques hores.

El que es confirma és la baixada de temperatures així que, tot i entrar a la primavera, sembla que el temps hivernal encara vol treure el nas.

Font: SMC
x