L’Hospital d’Olot deriva dos pacients crítics a la UCI del Trueta i estudia la viabilitat de disposar de dos hotels per a alguns casos

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa estudia posar en marxa el projecte Hotels Salut a la Garrotxa. A hores no disposa de cap hotel habilitat, però s’està valorant la viabilitat de comptar amb dos establiments de la comarca.

L’objectiu d’aquesta mesura és alleugerir la càrrega assistencial i està destinada a pacients que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn, pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtic.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Preveiem un escenari que en aquests moments no és immediat però que podria anar augmentant el nombre de casos. Sempre hem de començar a treballar amb aquestes possibilitats. Una de les que vam posar sobre la taula ha tingut molt bona resposta per part dels hotels de la comarca. Estem treballant la possibilitat que hi hagi dos hotels d’entrada que cedeixin habitacions per poder-hi posar un tipus de pacients amb necessitats menors o poques necessitats per acabar de fer la convalescència abans de tornar a la seva residència habitual.

En les últimes hores s’han detectat nou afectats més per coronavirus a la Garrotxa i ja són 47, 27 dels quals corresponen a professionals de la fundació de l’hospital, que es troben a casa fent el seguiment que indica el protocol. A l’hospital hi ha ingressats 17 pacients positius. La darrera nit s’han derivat dos pacients crítics a la Unitat de Cures intensives de l’Hospital Josep Trueta. De moment, dues persones d’avançada edat i amb patologies prèvies han mort per coronavirus a la comarca.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: En cap cas estem pensant que hem arribat al col·lapse, encara tenim capacitat per atendre tots aquells pacients que pensem que poden arribar en els propers dies i el cap de setmana. El que sí que estem fent és distribuint les càrregues de treball i, per tant, els pacients els anem atenent en dues unitats diferents.

El centre manté la capacitat de resposta davant la pandèmia del coronavirus, després que s’ha posat en marxa la segona unitat de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa preparada per acollir una setantena de pacients amb la Covid-19 o pendents dels resultats.