TEA Garrotxa celebra que el govern espanyol permeti sortir als seus fills

Des d’aquest cap de setmana, unes 35 famílies de la Garrotxa viuen el confinament d’una manera més tranquil•la. Es tracta dels pares i mares de TEA Garrotxa, l’associació de familiars de persones amb trastorns de l’espectre autista.

Divendres, el govern espanyol va publicar una instrucció al BOE on especifica que les persones amb diagnòstic de TEA “poden fer els desplaçaments que siguin necessaris sempre que es respectin les mesures necessàries per evitar el contagi” del coronavirus.

Vanessa Catalan, Presidenta TEA Garrotxa: Ara sabem que si hi ha necessitat podem sortir a la via pública i els nostres nens podrien estar una mica millor, sortir els tranquil•litza i els hi va bé. Després d’aquests dies a casa els nens estan més nerviosos, els hi costa dormir a les nits i posar-se a fer els deures, perquè hi ha hagut un canvi de rutines molt sobtat.

Les persones amb trastorns de l’espectre autista han de sortir sempre amb algú, mantenint la distància de seguretat i portant a sobre la documentació oportuna.

Vanessa Catalan, Presidenta TEA Garrotxa: Necessitem un prescripció mèdica o social, el certificat de discapacitat, que els nens vagin acompanyats i la instrucció.

A través del seu grup de Whatsapp, les famílies de TEA Garrotxa comparteixen idees i consells per fer més fàcil aquesta situació transitòria que ha canviat el dia a dia dels seus fills, que tenen entre 4 i 16 anys.

x