Dues noves morts a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per coronavirus

Dues persones d’edat avançada i amb patologies prèvies han mort aquest matí de coronavirus a la Garrotxa, segons l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Així, ja serien cinc les defuncions confirmades després de donar positiu en la prova del COVID-19.

D’altra banda, ja hi ha 30 professionals de la Fundació afectats per la pandèmia, el que representa un 5’5% de la plantilla. Cal tenir en compte que aquestes dades no reflecteixen la realitat de casos a la comarca, perquè només es fa el test per detectar positius de coronavirus als professionals sanitaris i als pacients que presentin una simptomatologia greu.
També hi ha 17 pacients positius ingressats al centre, quatre més dels que hi havia fins aquest dimecres.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va procedir a la desprogramació de visites de control ordinari cirurgies i consultes externes no urgents, així com  formacions, reunions internes, sessions pre-part i postpart. L’objectiu d’aquesta decisió era per una banda, evitar que el personal estigués en exposició al COVID19 i per altra disminuir el trànsit de pacients per l’hospital, prevenint doncs situacions de contagi entre uns i altres. Des de l’hospital asseguren que totes aquelles visites que es puguin fer via telemàtica es continuaran fent.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Només ve aquella gent que no hem pogut resoldre-li l’atenció de forma no presencial. De fet hi haurà molts pacients de la Garrotxa que hauran rebut trucades del seu metge i han pogut resoldre la seva consulta a través de la trucada telefònica. En els casos que el pacient ha de venir, arriba, se l’atent i marxa un cop acabada. Pel que fa  les altes funcionem de la mateixa manera que fins ara, si el pacient necessita trasllat a domicili o a un altre lloc a través d’una ambulància, l’ambulància el ve a recollir amb les condicions higièniques pertinents i se’l torna cap a casa.