Els CAP es reorganitzen per garantir l’atenció i evitar el contagi per coronavirus

Tots els centres de primària de la Garrotxa, tant els que depenen de la Fundació de l’Hospital d’Olot com de l’Institut Català de la Salut, s’han reorganitzat per afrontar la crisi del coronavirus.

Funcionen el CAP Garrotxa, a Olot, el de Besalú, Sant Joan les Fonts, Sant Esteve d’en Bas i l’ambulatori de Sant Feliu de Pallerols, on s’hi concentra a partir d’ara l’atenció pediàtrica de la Vall d’en Bas i Hostoles. Els professionals concentren esforços amb l’objectiu de reforçar altres àrees sanitàries si els requereixen.

Glòria Bassets, directora centres d’atenció primària Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Els nostres equips de primària podrien d’una manera reduir-se per poder continuar fent aquesta feina i donar suport on fos, a una residència geriàtrica, a l’hospital, allà on ens porti la situació.

Es demana als ciutadans que requereixin d’algun servei, que truquin als centres d’atenció primària. Serà el metge o la infermera que els atendrà qui decidirà com han de procedir. El servei s’ha reorganitzat de manera que, ara, comunicats de baixa, renovació de receptes o canvis de medicaments es poden fer de manera telefònica o telemàtica.

Glòria Bassets, directora centres d’atenció primària Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Si tens una recepta que ha caducat i és un medicament crònic, a la farmàcia tenen la potestat de poder allargar aquesta recepta un mes més. Si et cal un medicament nou que no tenies, el metge et pot renovar la recepta de manera telefònica o telemàtica i no cal venir al consultori. Des de la farmàcia, amb la teva targeta sanitària, seran capaços de veure el teu pla de medicació i donar-te aquells medicaments que et facin falta, el mateix pels comunicats de baixa o per una baixa per altres raons. Si cal això es pot fer de manera telemàtica . Qui te activada l’e consulta ho té tot a punt, qui no ho tingui activada ho podem activar de manera excepcional perquè pugui rebre els comunicats de baixa telemàticament via per correu electrònic

Totes les mesures van encaminades a mantenir l’atenció i la salut dels professionals dels consultoris.

x