La residència del Tura d’Olot confirma positius per coronavirus entre els seus usuaris i professionals

La Residència Santa Maria del Tura d’Olot no ha pogut contenir el coronavirus fora dels seus murs i alguns dels seus usuaris han contret la malaltia, a més d’alguns professionals.
El Tura ha concretat que durant els últims dies s’han produït set defuncions, dues per part de persones que havien donat positiu a la prova. Le saltres cinc tenien símptomes compatibles però no són confirmats.

La residència Santa Maria del Tura d’Olot no ha pogut contenir el coronavirus fora dels seus murs. El centre ha pogut confirmar quatre positius entre els seus usuaris i altres afectats entre els professionals, que la residència ha estat capaç de rellevar per comptar amb el personal adient.

Dos dels residents afectats han mort per la COVID-19, un d’ells, a la pròpia residència, i l’altre a l’Hospital d’Olot la matinada d’aquest dimarts.

Els altres dos usuaris afectats van ser derivats a l’hospital d’Olot amb anterioritat, el 19 de març, amb sospites en un dels casos i per problemes respiratoris el segon.

Els positius es van confirmar ja al centre. Corresponen a dos usuaris de la residència majors de 80 anys. Un es troba ingressat a l’hospital d’Olot i està estable. L’altre correspon a la persona donada d’alta en les darreres hores, que ha tornat en aquest cas a la residència amb “mesures extremes de protecció”, segons explica la directora.

El centre no s’explica la introducció del virus dins les instal·lacions. Expliquen que, des de la derivació a l’hospital dels primers confirmats, la residència ha aplicat mesures de prevenció i seguretat extraordinàries, més enllà de les emeses per la Generalitat. Ha habilitat dues zones d’aïllament, amb accessos de seguretat, on actualment es troben 17 dels 133 usuaris, 11 en la zona 1, amb estances individualitzades, i sis més en una zona més oberta amb separació de seguretat entre llits.

També ha realitzat la prova de la COVID-19 a la totalitat del personal de la residència, amb càrrec al propi centre. Pel que fa als residents, la residència ha demanat la prova per a la totalitat dels usuaris, tot i que només li han estat concedides tres.

Montserrat Valdayo, directora residència Santa Maria del Tura: Malauradament només ens van enviar per fer tres proves, tot i tenir en compte que tenim 133 usuaris. L’equip sanitari del Tura vam haver de fer una tria i decidir en aquell moment quins tres usuaris pensàvem que eren les persones que havien d’optar a aquestes proves.

En total, durant l’episodi de coronavirus a la residència han mort 7 persones. Dues d’elles eren dos dels quatre positius per COVID-19. Els cinc restants tenien símptomes compatibles amb la malaltia, segons el centre, però no s’han pogut confirmar perquè no s’havien pogut fer la prova.

Montserrat Valdayo, directora residència Santa Maria del Tura: Aquest problema el tenim al Tura i Déu no vulgui que arribi a altres residències. Jo demanaria proves per a tots els avis de totes les residències. És de vital importància, es juguen la vida. Nosaltres podem posar totes les mesures extremes, de prevenció…però ells ens han d’ajudar.

Pel que fa a la resta de residents, es troben en règim de confinament en les seves respectives estances. La direcció del centre assegura que les mesures de prevenció en aquests moments són extremes, i expliquen que disposen de tot l’equipament de protecció.

Deixa un comentari