Una trentena de voluntaris de Besalú reparteixen material sanitari entre els veïns

Volten pels carrers de Besalú amb guants, gel desinfectant i mascaretes, i van preguntant als establiments si els en falten: són alguns de la trentena de voluntaris de la vila comtal que ajuden a la resta de besaluencs a protegir-se del coronavirus.

Estan en coordinació amb l’Ajuntament, que ha comprat el gel i els guants, mentre que hi ha altres veïns que cusen les mascaretes i les bates que reparteixen per les botigues i per a qui en demani.

Goretti Blanch, regidora Ajuntament de Besalú: “No només pels comerços, sinò també per la resta de la gent de Besalú, perquè els costa trobar mascaretes i guants, i és una manera perquè en puguin disposar.”

A banda de repartir material, els voluntaris de Besalú també duen a terme altres accions per prevenir nous contagis a la vila.

Goretti Blanch, regidora Ajuntament de Besalú: “Portar aliments a casa, productes bàsics a les persones grans i amb mobilitat que no poden sortir de casa. També anem a buscar targetes sanitàries per agafar els medicaments que necessiten. I tenim a un grup de voluntaris i tècnics de l’Ajuntament que truquen a les cases per veure si necessiten res en concret…”

A més dels veïns i les botigues, un altre punt on els voluntaris reparteixen material és al Centre d’Atenció Primària i a la residència d’Edat 3 de Besalú.

x