La mort d’una persona gran eleva a sis les defuncions a la Garrotxa després de donar positiu a la prova del coronavirus

Segons les últimes dades proporcionades per l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja són una cinquantena els positius a la comarca.
D’aquests positius, 30 corresponen a professionals de la fundació de l’hospital, que es troben a casa fent el seguiment que indica el protocol. Actualment el nombre d’afectats representa el 5.5% de la plantilla de la fundació.

Al centre hi ha ingressats 19 pacients positius, mentre que 2 es troben al seu domicili.
Des de l’inici de la pandèmia, hi ha hagut un total de 6 defuncions per coronavirus a la comarca, 1 dels quals aquest divendres al matí, una persona gran amb patologies prèvies.

Des de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, recorden que aquestes dades no reflecteixen els positius totals a la comarca, ja que, segons indica el protocol, només es fa el test per detectar la COVID19 als professionals sanitaris i a pacients que presentin una simptomatologia greu.

Tot i que l’activitat es va veure alterada dilluns 16 de març, des de llavors l’activitat programada i urgent de l’hospital s’ha anat desenvolupant amb normalitat. Hi ha hagut 13 parts, un d’ells d’una mare amb covid19. Tant la criatura com la mare es troben correctament i el nadó no és positiu.

Hi ha hagut també una vintena d’intervencions quirúrgiques i 112 sessions a Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic, de les quals 30 han estat de quimioteràpia.

A urgències hi ha hagut prop de 500 atencions, de les quals el 38.6% presentaven simptomatologia respiratòria.

Pel que fa a consultes externes, durant aquests 15 dies hi havia programades gairebé 3.000 visites o proves, de les quals s’han fet un 63,3%. La resta, el 36.7% es reprogramaran més endavant. D’aquestes consultes o visites ja realitzades un 88,8 s’ha fet de manera telemàtica o telefònica i l’11,2% presencialment.