La situació a les residències és la màxima preocupació dels ajuntaments garrotxins en la crisi de la Covid-19

La situació a les residències de la comarca és l’aspecte que més preocupa ara per ara als ajuntaments garrotxins, després que es coneguessin els casos ocorreguts al centre de Santa Maria del Tura, amb dos morts confirmades per coronavirus de les últimes set que hi ha hagut a la residència.

Per l’Ajuntament d’Olot, l’alta vulnerabilitat de la gent gran, i les condicions amb les que han de treballar els professionals, fan que siguin punts on es necessita de forma més urgent material de protecció.

“El que sí que desitjaries és que més enllà de les dificultats que tenen els professionals per controlar la pandèmia és tenir el material per tal de poder treballar amb garanties.”

Però a les administracions els està costant molt trobar en estoc el material necessari. Si bé en alguns casos han pogut trobar el proveïdor, o l’ajuda de voluntaris o d’empreses locals per trobar solucions d’emergència, en altres és impossible aconseguir una resposta fiable.

“No trobem tests, estem intentant sempre trobar empreses que en disposin, però no és un problema de diners, simplement no se’n troben.”

Sobre la situació a les residències, l’alcalde d’Olot celebra que qui vulgui pugui treure els familiars dels centres sense perdre la plaça pública. Però considera que en molts casos no és la millor decisió que poden prendre els implicats.

“No resol el problema, i menys en una persona que ja té la malaltia: l’atenció que es rep en una residència és més professional que la que es rep a casa, i intenten disposar del màxim de mesures possibles per evitar nous contagis.”

Ara per ara, Olot està pendent d’un carregament de material sanitari amb mascaretes i proteccions procedent d’Alemanya, i espera que no arribi més tard del compte.

x