L’Ajuntament d’Olot celebra el seu primer ple telemàtic

Després de provar que tots els regidors, la secretària i l’interventor veiessin i escoltessin la resta d’interlocutors, l’Ajuntament d’Olot ha donat inici al primer ple telemàtic de la història del consistori, motivat per la crisi del coronavirus.

En el despatx oficial, s’ha donat un torn d’intervenció als portaveus sobre la crisi de la COVID-19. Tots han donat el condol als familiars de les persones que han mort per aquesta malaltia, entre ells, un antic càrrec electe.

Pep Berga, alcalde d’Olot: L’Ignasi Espon, que va ser regidor i primer tinent d’alcalde de l’any 1987 a l’any 1991.

Josep Guix, PSC Olot: El que sí que volia dir també al ple és un agraïment, que això l’alcalde ho ha dit molt bé al ple, un agraïment a totes aquelles persones que estan treballant a la ciutat i a la comarca per combatre aquesta epidèmia.

Lluís Riera, CUP Olot: A nivell de la Generalitat, que això sí que és competència bàsica, una renda bàsica garantida per totes les persones. Una centralització del material sanitari que ha desenvolupat el conseller Salvador Illa ha sigut un error.

Els grups s’han emplaçat a fer pinya en la crisi del coronavirus i en la recerca de solucions un cop passada la crisi.

Pep Berga, alcalde d’Olot: No s’espera de nosaltres que tinguem discussions polítiques estèrils i absurdes.

Lluís Riera, CUP Olot: Vam enviar unes propostes, 16 propostes concretament, i algunes ja estan aplicades.

El ple extraordinari ha recuperat els punts del ple ajornat la setmana passada i ha aprovat el canvi de protocol de la faràndula que permet reduir els anys de balls i que els nans i cavallets puguin sortir a ballar per Corpus. S’ha aprovat amb el vot en contra d’Esquerra.

Anna Barnadas, ERC Olot: Ja que ens posàvem a fer aquesta feina del protocol de la faràndula calia arribar més enllà. El que volíem era que també s’abordés tot el tema de com es treballava la faràndula als barris.

El ple també ha aprovat els preus públics. En aquest punt, s’ha sabut que es preveu ajornar el festival de dansa sismògraf al setembre amb un format més reduït i encarat a les propostes catalanes.

Estem planificant, que encara que no sigui amb tota la totalitat que teniem programada per ara, a la tardor poguem tenir un Sismògraf a Olot.

En el ple també s’ha aprovat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística perquè l’edifici municipal de la Granja, prop del passeig de Sant Roc, pugui tenir usos educatius, per a un projecte formatiu encara no especificat. Esquerra i la CUP han preferit abstenir-se en aquest punt.

Anna Barnadas, ERC Olot: Necessitem tota la informació per prendre decisions a favor de qualsevol canvi al POUM.

 

x