Les associacions de televisió, ràdio i premsa de proximitat catalanes reclamen mesures

Les associacions que representen els mitjans de comunicació de proximitat; televisió, ràdio i premsa escrita de Catalunya han demanat al Govern català que prengui mesures per pal·liar els efectes econòmics de l’aturada provocada pel coronavirus. Les tres principals associacions han fet arribar els seus comunicats als representants polítics.

Aquests dies els mitjans de comunicació locals i comarcals són més necessaris que mai per explicar què passa des de la proximitat d’una manera rigorosa i veraç. Tot i les dificultats econòmiques que suposa l’aturada en sec, la majoria de televisions, ràdios i premsa comarcals mantenen un mínim de les seves plantilles al considerar que la informació s’ha de poder donar també en la pitjor de les circumstàncies. En aquesta línia Olot Televisió i Televisió del Ripollès, empreses de Corisa Media Grup, han unificat els seus equips d’Informatius per treballar de manera conjunta des d’Olot i Ripoll en la producció d’espais d’informació durant tot el dia.

Les tres associacions del país i que agrupen a la pràctica totalitat de mitjans catalans: l’Associació Catalana de Ràdio Privada, l’Associació Catalana de Premsa Comarcal i l’Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya alerten que la caiguda dels contractes comercials podria ocasionar problemes econòmics més greus que la mateixa crisi del 2008. A diferència dels mitjans públics, que tenen garantits els ingressos mitjançant els pressupostos dels governs, els privats es financen amb els ingressos de la publicitat, el que representa un greuge ja de per sí però que s’accentua en moments com aquest.

Per tot plegat les tres associacions han fet arribar els seus respectius comunicats als representants polítics encarregats de gestionar els mitjans de comunicació perquè prenguin mesures. Es concreten en un acompanyament per facilitar la gestió durant els dies de confinament i un suport en la recuperació que vindrà després.

El mitjà de proximitat s’ha convertit, aquests dies, en el principal aliat a l’hora de traslladar la informació a la població. Les televisions comarcals, concretament, són ara més que mai un servei públic de primer ordre, imprescindible i essencial, incrementant la capacitat de producció per oferir una oferta informativa gratuïta d’acord amb la demanda de la societat i cooperant amb les institucions públiques i sanitàries en la lluita contra la pandèmia del COVID-19.

Deixa un comentari