Sant Joan les Fonts suspèn el Sant Joan les Flors i aplica un paquet de mesures per pal·liar la crisi del coronavirus al municipi

Sant Joan les Flors és un dels esdeveniments consolidats de la comarca. Aquesta mostra de flors, plantes i bonsais se celebra des de fa més de 20 anys. Enguany però, igual que molts altres esdeveniments d’arreu del país, ha patit les conseqüències de la crisi del coronavirus.

L’equip de govern de Sant Joan les Fonts ha decidit suspendre l’edició d’enguany a causa de la pandèmia de COVID19.

Anna Serra, regidora Promoció i benestar social Sant Joan les Fonts: És una decisió molt difícil però veiem que no tenim altre opció. Tot i ser un dels principals esdeveniments de poble, demana un cert temps de preparació i congrega molta gent. Es realitzava a finals del mes de maig i això ens generava molts de dubtes.

La organització assegura que, tot i que en aquell moment ja s’hagi aixecat el confinament, és possible que segueixin sense poder-se realitzar activitats massives com és el cas de l’esdeveniment. A més, és un acte amb mesos de preparació prèvia en equip i que donada la situació actual, tampoc es pot preparar.

La Junta de Govern Local però, ha acordat destinar el cost de l’esdeveniment a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus al municipi.

Una altra de les mesures relacionades amb el Covid19 que ha dut a terme el consistori, és la flexibilitat de pagaments dels tributs municipals, ajornant-los com a mesura d’ajut urgent a l’economia local davant la crisi.

Anna Serra, regidora Promoció Sant Joan les Fonts: Hem aplicat una sèrie de mesures per tranquil·litzar a la gent en aquests moments que són prou complicats. Tots som conscients que aquesta pandèmia deixarà conseqüències a la nostra societat i la nostra voluntat és estar al costat de les persones. Aquesta setmana hem acordat un primer paquet de mesures que passen per oferir la màxima flexibilitat i de fraccionament dels diferents impostos.

Entre aquestes, es troba el pagament de l’impost de vehicles, que  s’ajorna 8 mesos, la taxa de la Llar d’Infants o de l’Escola de Belles Arts, que es reduirà proporcionalment en funció dels dies lectius que duri el confinament, facilitats per pagar el lloguer pel que fa a pisos socials o de titularitat municipal, o l’avançament del pagament de factures per facilitar la liquiditat de les empreses i autònoms.

 

Deixa un comentari